Ken Ke Li BaBladen från växten Combretum micranthum kallas för Kenkeliba i Västafrika. Växten påträffas i länder som Guinea, Mali och Senegal. Kenkeliba-te är högt värderat för sina medicinska egenskaper och konsumeras ofta för dess potentiella hälsofördelar. Några av fördelarna som traditionellt förknippas med Kenkeliba-te inkluderar: Matsmältningsstöd: Det tros hjälpa till med matsmältningen och kan hjälpa till att lindra matsmältningsproblem som uppblåsthet eller matsmältningsbesvär. Detox: Det används ofta som ett avgiftningsmedel för att hjälpa till att rena kroppen. Antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper: Växtens blad innehåller föreningar som kan hjälpa till att minska inflammation och bekämpa oxidativ stress. Främjar leverhälsa: I vissa kulturer anses Kenkeliba-te stödja leverfunktionen och förbättra den övergripande vitaliteten. Kenkeliba-teet tillagas vanligtvis genom att de torkade bladen blötläggs i varmt vatten, och det har en mild, något bitter smak. fotograf Vincent Reuter