Jag har sagt det förr, det är tack vare mamma som jag kan laga mat. Just där och då när jag var 12 år så kändes det jobbigt och orättvist att jag behövde lära mig att rensa en fisk eller stycka en kyckling. Idag är jag otroligt tacksam för det. I en tid av digitalisering och automation känns det viktigt att bejaka och överföra hantverk tycker jag. Man lär sig bäst genom att känna, lukta, smaka. Eftersom jag tycker det är viktigt att överföra kunskap så gillar att hålla workshops. Och det får jag göra på Boodla, min nya arbetsplats. De har en fin verksamhet i Gula Villan och bidrar till att nå Agenda 2030s mål 2: Stoppa hungern, uppnå matsäkerhet och förbättrad näring samt främjandet av ett hållbart jordbruk och mål 11: Hållbara städer och samhällen. Boodla bidrar till community byggande genom olika projekt (som det jag jobbar med Foodie Futures) odling i trädgården, en ökad förståelse mellan det vi odlar och det vi äter. Det handlar helt enkelt om stadsodling för kunskap, mat och. möten, allt jag älskar!Check it out www.boodla.seDet fina med mat i en gemenskap är utbytet människor emellan bortom bakgrund och framförallt generationer. Jag tror att många ungdomar idag har en relation till mat som nåt man bara konsumerar. Och det är synd att hemkunskap i skolan är nedprioriterat för det är viktigt att komma nära maten, förstå vart den kommer ifrån för att kunna påverka ens näringsintag.Tacksam att få vara med och inspirera och jobba för ett hållbart matsystem med unga.